Newsflash
Știri

Din ce în ce mai mulți români optează pentru o viață sănătoasă

de Theodora Şutiu - oct. 30 2019
Din ce în ce mai mulți români optează pentru o viață sănătoasă

În ultimii ani, românii au început să fie din ce în ce mai conștienți de importanța stilului de viață sănătos, iar acest lucru se reflectă și în preocuparea pentru alimentație.

Potrivit unui studiu făcut de Mind The Gap, 69% dintre români optează pentru produse cât mai naturale, de cele mai multe ori provenite din România. „Interesul românilor față de alimentația sănătoasă nu este neapărat o noutate, dar a devenit o tendință mai vizibilă sub influența unor factori precum: campaniile educaționale lansate de autorități în mass media (legate de consumul de sare, apă, grăsimi, alcool), inițiativele unor retaileri populari de încurajare a consumului de produse locale, proaspete sau naturale, promovarea intensivă a gamelor bio sau cu ingrediente sănătoase”, a declarat Mirela Bâlcan, Senior Partner Mind the Gap, potrivit unui comunicat de presă.

 

Totodată, din același studiu reiese și faptul că sursele de informare dedicate – emisiunile TV, blogurile și site-urile pe teme de sănătate, nutriție, mișcare etc. sunt accesate de 35% dintre români. Tot ca o confirmare a acestei direcții, 34% dintre români iau suplimente alimentare sau fac diverse tratamente naturiste pentru a preveni instalarea unor afecțiuni.

 

Potrivit aceleași surse, românii au început să facă mai mult sport decât în ultimii ani. Astfel, 32% dintre români declară că fac sport minimum o dată pe săptămână, iar dintre aceștia cei mai activi sunt tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, care fac mișcare în proporție de 56%. La polul opus, cea mai sedentară grupă de vârstă este cea de 50 – 59 de ani, cu doar 16%. De asemenea, 24% dintre români folosesc gadgeturi care îi ajută să monitorizeze calitatea somnului, consumul de calorii sau activitatea fizică.

 

Studiul a fost realizat în martie 2019, la nivel național (urban și rural), pe un eșantion de 1000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 70 ani, prin metoda CATI, într-un parteneriat Mind the Gap și Mia Research.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe