Newsflash
Știri

Direcția Medicală a MApN: sfaturi pentru prevenirea problemelor cauzate de caniculă

de Florentina Ionescu - iun. 27 2022
Direcția Medicală a MApN: sfaturi pentru prevenirea problemelor cauzate de caniculă

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale atrage atenția că, pe perioada verii, canicula nu este singura căreia trebuie să îi facem față.

În această perioadă a anului suntem mai expuși la anumite afecțiuni, cauzate de răspândirea cu ușurință a virusurilor, alergenilor și bacteriilor. Aceste afecțiuni sunt favorizate de temperaturile ridicate, dar și de umiditate, se arată pe pagina oficială a Direcției Medicale a MApN. 

Dr Radu Andreea medic specialist ORL
Sursa foto: https://bit.ly/3NrR1Di

De asemenea, expunerea la aparatele de aer condiționat poate fi un factor care să ducă la infecții respiratorii și afecțiuni din sfera ORL.

„În aceasta perioadă te poți îmbolnăvi mai ușor de roșu în gât, de laringita, faringita, sinuzite și nu în ultimul rând de otite.”, se arată în mesajul postat pe o rețea socială, acesta fiind preluat de la SCMU Timișoara.

Doctor Radu Andreea (foto), medic specialist ORL în cadrul Spitalului Militar Timișoara, oferă câteva sfaturi pentru prevenirea afecţiunilor specifice sezonului cald și care ne ajută să ne bucurăm pe deplin de căldura verii:

  • Nu consumați alimente şi băuturi foarte reci. Deşi aveți impresia că vă răcoriți, nu e aşa. De fapt, în acele momente, corpul depune mai mult efort pentru a le „accepta”, eliberând o temperatură şi mai mare. În plus, riscați să vă confruntați cu una din afecţiunile menţionate mai sus;
  • Schimbați regulat filtrul la aparatul de aer condiţionat. Astfel veți evita inclusiv apariţia şi dezvoltarea alergiilor;
  • Setați temperatura aparatului de aer condiţionat la o valoare cu cel mult cinci grade mai mică decât cea de afară;
  • Evitați să stați în camere ale căror uşi şi ferestre sunt deschise în acelaşi timp;
  • Ca să vă răcoriți, stați la umbră, iar dimineaţa aerisiți bine locuinţa, după care închideți fereastra. Astfel, se va menţine o temperatură mai joasă în interior;
  • Evitați folosirea bețelor de urechi pentru îndepărtarea apei, acestea pot duce la infecții prin: introducerea bacteriilor în ureche, împingerea apei mai adânc în ureche, rănirea canalului urechii, rănirea timpanului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe