Newsflash
Știri

Directorul BioNTech: COVID-19 nu va dispărea curând

de Dorina Novac - feb. 17 2022
Directorul BioNTech: COVID-19 nu va dispărea curând

Omenirea este din ce în ce mai bine pregătită să înfrunte noile variante ale SARS-CoV-2, virus alături de care va trebui să trăiască încă mulţi ani, a afirmat Ugur Sahin, directorul BioNTech.

coronavirus

„Vor veni alte variante, întrucât virusul va continua să sufere mutaţii, iar alte variante circulă deja în lume. (...) Dar învăţăm tot mai mult şi suntem din ce în ce mai bine pregătiţi. (...) Trebuie să acceptăm faptul că va trebui să trăim în următorii zece ani alături de virus”, a afirmat Sahin într-o discuţie cu AFP.

Laboratorul german pe care Sahin îl conduce a dezvoltat, în colaborare cu gigantul american Pfizer, unul dintre cele două vaccinuri ARN mesager disponibile în prezent pe piaţă. BioNTech pregăteşte o nouă versiune adaptată la varianta Omicron, scrie Agerpres.

După primele valuri ale pandemiei, variantele Delta şi apoi Omicron s-au aflat la originea unor noi focare epidemice declanşate în numeroase ţări.

„Ajungem într-o fază în care societatea înţelege tot mai bine cum să facă faţă virusului”, a mai susţinut cofondatorul BioNTech.

Datele unui studiu clinic în curs referitor la vaccinul adaptat pentru varianta Omicron vor fi disponibile „efectiv” în martie, a mai precizat acesta.

El a declarat pentru publicaţia Bild că serul ar putea fi livrat în aprilie sau mai dacă este necesar, în contextul în care multe ţări preconizează relaxarea sau au renunţat deja la restricţiile împotriva pandemiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe