Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Directorul medical al Spitalului Județean Alba a făcut infarct de epuizare

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală sâmbătă, 31 octombrie 2020, ora 15:13

Dr. Dan Crainic, cel care a coordonat activitatea medicilor din Spitalul Județean Alba, a făcut vineri infarct și a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Dan Crainic, a suferit un infarct în timp ce îşi exercita profesia, după ce în urmă cu câteva zile același lucru i s-a întâmplat unui medic de pe ATI de la același spital, anunță Digi 24.

spital albaDiana Mârza, managerul spitalului Județean Alba Iulia, a declarat că medicul Dan Crainic nu s-a plâns niciodată nici de oboseală, nici de dureri, dar „oboseala se vedea pe fața lui, într-adevăr, așa cum se vedea și pe fața celorlalți colegi, pentru că situația este din ce în ce mai grea și tot mai greu de controlat”, a spus managerul spitalului.

Vineri, 30 octombrie, în timp ce se afla la lucru, Dan Crainic a acuzat dureri toracice, a fost consultat și stabilizat, iar ulterior a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

”Doctorul Crainic a muncit enorm în ultimele luni, sub presiune și sub un stres foarte mare din cauza volumului de activitate. Vorbim de foarte multe ore în fiecare zi în acest context al coronavirusului. Suntem cu toții dărâmați psihic și fizic. Este o chestiune de timp să cedăm, dacă nu vedem măcar puțină solidaritate din partea populației” a declarat un coleg al medicului, citat de Alba24.

Foto: Shutterstock

Etichete: burnout medic decedat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC