Newsflash
Știri

Directorul medical al Spitalului Județean Alba a făcut infarct de epuizare

de Redacția Viața Medicală - oct. 31 2020
Directorul medical al Spitalului Județean Alba a făcut infarct de epuizare

Dr. Dan Crainic, cel care a coordonat activitatea medicilor din Spitalul Județean Alba, a făcut vineri infarct și a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Dan Crainic, a suferit un infarct în timp ce îşi exercita profesia, după ce în urmă cu câteva zile același lucru i s-a întâmplat unui medic de pe ATI de la același spital, anunță Digi 24.

spital albaDiana Mârza, managerul spitalului Județean Alba Iulia, a declarat că medicul Dan Crainic nu s-a plâns niciodată nici de oboseală, nici de dureri, dar „oboseala se vedea pe fața lui, într-adevăr, așa cum se vedea și pe fața celorlalți colegi, pentru că situația este din ce în ce mai grea și tot mai greu de controlat”, a spus managerul spitalului.

Vineri, 30 octombrie, în timp ce se afla la lucru, Dan Crainic a acuzat dureri toracice, a fost consultat și stabilizat, iar ulterior a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

”Doctorul Crainic a muncit enorm în ultimele luni, sub presiune și sub un stres foarte mare din cauza volumului de activitate. Vorbim de foarte multe ore în fiecare zi în acest context al coronavirusului. Suntem cu toții dărâmați psihic și fizic. Este o chestiune de timp să cedăm, dacă nu vedem măcar puțină solidaritate din partea populației” a declarat un coleg al medicului, citat de Alba24.


Notă autor:

Foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe