Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Disfuncţia diastolică la tinerii cu diabet zaharat, mai frecventă decât credeam?

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 26 iunie 2020

Jumătate dintre adolescenţii și adulţii tineri cu diabet zaharat (DZ) de tip 1 sau 2 evaluaţi într-un studiu american prezentau disfuncţie diastolică.

poza 4Cei 479 de subiecţi incluși aveau o evoluţie de cel puţin zece ani a DZ. S-au utilizat parametrii ecocardiografici convenţionali de evaluare a funcţiei diastolice a ventriculului stâng (raportul E/A, E/e’ și e’/a’).

Disfuncţia diastolică s-a asociat, de asemenea, cu vârsta înaintată, sexul feminin, rasa afro-americană, frecvenţa cardiacă crescută, indicele de masă corporală crescut, tensiunea arterială sistolică crescută, DZ de tip 2 și nivelul mai mare al hemoglobinei glicozilate.

Identificarea și tratarea unor factori de risc modificabili pot încetini progresia către disfuncţie diastolică și insuficienţă cardiacă.

Sursa:https://bit.ly/2V7LQjI

Etichete: disfunctie diastolica diabet zaharat factori risc

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.