Newsflash
Știri

Doar şase lei ca să mori în patul tău

de Dr. Antoaneta POP GIUVARA - iun. 21 2012
Doar şase lei ca să mori în patul tău
     S-a spălat de cu seară, chiar s-a îmbrăcat în haine curate folosite numai la ocazii speciale, apoi s-a hotărât să doarmă pe un scaun, cu capul pe masă, ca să nu se şifoneze.
     Dimineaţă, înainte de plecare, va bea ceaiul deja pregătit, cu felia de pâine învelită acum într-o batistă proaspăt spălată. Numai aşa va fi sigură că nu va pierde autobuzul care o va duce la oraş. Acolo va merge la un spital, unde va fi văzută de o doctoriţă care îi trata boala de care suferea. Nu voia să se interneze, poate va înghiţi nişte tablete şi va veni din când în când la control.
     Totul s-a petrecut cum gândise. A găsit-o pe doctoriţă, numai că, după examinare, dânsa n-a fost prea mulţumită şi i-a propus să stea în spital câteva zile. Ea se simţea însă destul de bine, aşa că a refuzat internarea. A promis că va reveni peste două săptămâni.
     Avea de cules nişte prune din grădină şi nişte struguri. Nu erau prea mulţi, dar pentru ea însemnau ceva.
     A ajuns în staţia autobuzului. A dat să-şi cumpere bilet, dar îi mai trebuiau şase lei. Cum de-i numărase greşit dimineaţă la plecare? N-a vrut nimeni s-o împrumute şi nici şoferul n-a acceptat o păsuire până la următoarea întâlnire.
     A luat-o înapoi spre spital, unde cunoştea o asistentă. Când a ajuns, asistenta plecase. Unui domn i s-a făcut milă şi i-a dat cei şase lei. „O să mi-i dai cândva... Sănătoşi să fim“, a zis el, când a văzut-o atât de încurcată.
     S-a întors la autogară, şi-a luat bilet, s-a aşezat pe un scaun. Se simţea tare obosită. Ar fi adormit dacă nu s-ar fi temut că n-o să se trezească la timp ca să coboare. A aţipit de câteva ori, dar de fiecare dată s-a trezit speriată.
     A ajuns acasă sleită şi s-a întins pe pat. A adormit. Şi-a auzit propriul horcăit. O vecină a trecut pe la ea ca s-o întrebe cum i-au mers treburile la oraş. Când a văzut-o că suflă greu, a fugit la primărie şi a cerut voie să sune la salvare pentru o urgenţă.
     Când a sosit maşina, ea nu mai respira. Arăta liniştită: ca şi cum ar fi terminat toate treburile pe care le-a avut de rezolvat.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe