Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Doctor Honoris Causa al UMF Timișoara

Viața Medicală
Prof. dr. Marius RAICA vineri, 25 octombrie 2019
Viața Medicală
Prof. univ. dr. Andrei Motoc vineri, 25 octombrie 2019

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea comunităţii academice a Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Distincţia i-a fost conferită la propunerea conf. dr. Horia Pleș, șeful Clinicii Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timișoara.

Profesorul Ciurea a sprijinit neurochirurgia timișoreană, venind de mai multe ori pe an la Spitalul de Urgenţă pentru a instrui medici rezidenţi și tineri specialiști și pentru a demonstra noi tehnici neurochirurgicale. Totodată, a fost deschis colaborărilor și proiectelor comune, primind tineri specialiști și în clinica în care activează în prezent. „Este (...) o distincţie care mă împinge înainte pentru a mă implica mai departe în medicină, în cultură, în știinţă, în academie și în viaţa de toate zilele”, a declarat profesorul Ciurea, șef Secţie Neurochirurgie și director știinţific la Spitalului Clinic Sanador.
De-a lungul anilor, neurochirurgul a mai primit acest titlu și din partea Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie
„Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, a Universităţii „Petre Andrei” din Iași și din partea Universităţii din Oradea.
Printre altele, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea deţine un brevet de invenţie („Drena Unitub”), pentru un procedeu chirurgical folosit în tratamentul hidrocefaliei. În cariera sa a realizat peste 20.000 de operaţii pe creier, dintre care jumătate la copii. Timp de opt ani a fost președintele Societăţii de Neurochirurgie din România, a publicat 35 de cărţi în România și una în străinătate, semnând, totodată, 150 de articole publicate în reviste de specialitate. A fost managerul Spitalului „Bagdasar-Arseni” timp de șase ani, iar din anul 2009 este și cercetător știinţific gradul I.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.