Newsflash
Știri

Doctorul elvețian Christophe Iselin, numit Cetățean de Onoare al Brașovului

de L. Budin - oct. 8 2021
Doctorul elvețian Christophe Iselin, numit Cetățean de Onoare al Brașovului

Medicului elveţian Christophe Iselin i-a fost decernat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Brașov, în semn de recunoaștere pentru contribuția adusă vieții medicale din oraș.

Doctorul elvețian conduce de peste 20 de ani Secția de urologie a Spitalului Universitar din Geneva, e un pionier al al chirurgiei laparoscopice și robotice urologice din Europa, și e cel care a pus bazele programului de transplant renal în Brașov, se arată pe site-ul primăriei municipiului. 

medic-elvetian-brasov

Decernarea acestui titlu este un moment important pentru mine, pentru că îmi oferă un feedback pozitiv la energia pe care am încercat să o adaug la programul de transplant de rinichi de aici  -  și a fost foarte fructuos acest program”, a spus specialistul elvețian, la ceremonia de acordare a titlului.

Conform participanților la eveniment, prof. dr. Christophe Iselin a vizitat Brașovul în mai multe ocazii, pentru intervenții chirurgicale umanitare, gratuite, în slujba pacienților români, multe dintre intervenții fiind premiere pentru Brașov și România. 

Suntem aici pentru a-l sărbători pe profesorul Iselin, cel care ne-a ajutat foarte mult la începutul programului nostru de transplant, prin participarea la primele 17 intervenții de prelevare renală. Ultimele cinci intervenții s-au derulat în echipă sută la sută românească (...) și mai avem încă două intervenții programate în următoarele două săptămâni, deci iată că în acest an vom depăși 11 transplanturi de rinichi efectuate față de un număr mult mai redus pe care îl aveam în anii trecuți, câte trei patru cazuri pe an”, a declarat medicul Bogdan Moldovan, șeful Secției de chirurgie a spitalului Sf. Constantin din Brașov.

Doctorul elvețian este și absolvent de Conservator, fiind un mare fan al orgii din Biserica Neagră, la care cântă ori de câte ori este prezent în oraș, spre încântarea vizitatorilor.

Dr. Bogdan Moldovan a anunțat că sâmbătă, 9 octombrie, la ora 17.00, prof. dr. Christophe Iselin „va trece de la robotul DaVinci la claviatură orgii Buchholz din Biserica Neagră”, alături de ambasadorul Elveției la București și de membrii comunității elvețiene din Brașov, de la Școala de restaurare orgi din Hărman.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe