Newsflash
Știri

Doi nou-născuţi în stare gravă, transportaţi în Italia cu o aeronavă militară

de Dorina Novac - iul. 5 2022
Doi nou-născuţi în stare gravă, transportaţi în Italia cu o aeronavă militară

Doi nou-născuți în stare gravă au fost transferați, marți, la un spital din Italia cu o aeronavă militară, configurată pentru misiuni medicale, anunță Ministerul Apărării Naționale.

aeronava militara

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marți, 5 iulie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Iaşi - Pisa (Italia), a doi pacienți nou-născuţi aflaţi în stare gravă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor de la unitatea spitalicească către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD.

Potrivit MApN, aeronava a decolat de la Iaşi către Pisa în jurul orei 08:00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe