Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Donatori de celule stem

Viața Medicală
Marian CÂMPEANU marţi, 25 iunie 2013

   A fost lansată oficial, în România, la 6 iunie a.c., campania de comunicare „Donează o şansă la viaţă“, în scopul promovării donării de celule stem hematopoietice. Campania este susţinută de Ministerul Sănătăţii şi organizată de Registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, în colaborare cu unităţile sanitare de recrutare şi testare a donatorilor. Donarea – voluntară, anonimă şi neremunerată – poate fi făcută de persoane sănătoase cu vârste între 18 şi 60 de ani, dar numai după înscrierea în Registru; vârsta maximă de înscriere este 45 de ani. Înscrierea nu presupune automat şi donare, aceasta realizându-se doar atunci când există compatibilitatea cu un anumit receptor. Până acum, în unităţile sanitare româneşti au fost realizate patru transplanturi de celule stem de la donator neînrudit. La nivel mondial, sunt înregistraţi peste 22 de milioane de donatori voluntari de celule stem hematopoietice.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.