Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Donatori mai puțini în 2015

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE joi, 11 februarie 2016
    Agenția Națională de Transplant din România (ANT) și-a prezentat, săptămâna trecută, la București, rezultatele activității pentru anul 2015, în cadrul unei conferințe de presă.
     Potrivit dr. Victor Zota, coordonatorul național de transplant, numărul donatorilor, în 2015, a scăzut cu 20% față de anul 2014, mai exact au fost 115 donatori reali. Anul trecut s-au efectuat aproximativ 220 de proceduri de transplant medular și „foarte multe proceduri de transplant tisular“, spune acesta; după tragedia de la clubul „Colectiv“, când s-au asigurat, prin banca de piele de la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, 29.900 de centimetri pătrați de piele, „practic, tot necesarul de piele de la acel moment în România“.
     Prof. dr. Irinel Popescu, șeful Clinicii de chirurgie și transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, spune că în 2013 s-au realizat 122 de proceduri de transplant hepatic, toate la Fundeni, în 2014 tot 122 (105 la Fundeni, 17 la Spitalul „Sf. Maria“), iar în 2015 au fost 96 (87 la Fundeni și nouă la „Sf. Maria“).
     Activitatea în transplantul de inimă, la Târgu Mureș, a reînceput cu succes, spune prof. dr. Radu Deac, director executiv al ANT, în 2015 fiind efectuate cinci proceduri de transplant cardiac.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.