Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

„Don’t Take Them For Granted”, video manifest dedicat personalului medical

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 15 octombrie 2020, ora 15:29

Documentarul „Don’t Take Them for Granted”, prezentat în cadrul festivalului UNFINISHED, a devenit o instalație publică de mari dimensiuni, deschisă publicului până pe 23 octombrie, în Piața George Enescu din București.

Don't take them for granted” este un video manifest, dedicat personalului medical, ce cuprinde imagini și texte realizate de artiștii Cristian Movilă și Capucine Gros, alături de actorul Benedict Cumberbatch, în perioada martie - august 2020.

video manifest

Fotografiile și textele documentează peste 70 de ore din lupta împotriva virusului SARS-CoV-2, surprinse chiar în inima secțiilor de terapie intensivă din Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Militar ROL 2 și Spitalul Universitar de Urgență, scrie revistabiz.ro.

Sursa citată precizează că proiectul reprezintă un apel colectiv de recunoaștere a efortului depus de cei din linia întâi, mai ales a cadrelor medicale din România, o forță de muncă nerecunoscută a pandemiei și invizibilă în spațiul public.

„Proiectul Don’t Take Them For Granted se concentrează în mod special pe tensiunea și dificultățile înrădăcinate adânc în sistemul nostru medical. În spatele medicilor, într-un con de umbră, se află o armată de oameni care muncesc enorm (asistente, portari, interni, tehnicieni, funcționari, curieri, paznici) și care, în aceste momente dificile, merită mult mai mult decât să fie percepuți ca și cum ni se cuvin”, au explicat inițiatorii proiectului.

Accesul este gratuit, iar instalația este deschisă publicului cu proiecții de la 11:00 până la miezul nopții și se poate vizita doar în condițiile de distanțare impuse de COVID-19.

„Am ales să montăm instalația într-o piață publică pentru a aduce realitatea din spatele porților medicale în mijlocul societății și pentru a încuraja oamenii să aibă această conversație și să conștientizeze că doar având grijă unul de celălalt putem trece peste asta,” a spus Cristian Movilă.

Etichete: Don't take them for granted video manifest personalul medical RSARS-CoV-2 terapie intensiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.