Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dotari de zeci de mii de euro la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

Viața Medicală
Cristina GHIOCA joi, 20 iunie 2019, ora 08:57

Secțiile de Neonatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, care deservesc întreaga regiune au fost dotate cu aparatură medicală în valoare totală de 66.000 de euro. Aparatura constă în 2 ventilatoare neonatale, un pulsoximetru, o masă radiantă și 2 monitoare de funcții vitale, anunță organizația Salvați Copiii.

În abul 2018, în Secția de Neonatologie I a spitalului din Cluj-Napoca s-au născut 2.400 de copii, dintre care 382 prematuri, iar 90 de nou-născuți au fost transferați din alte spitale și maternități, care nu aveau aparatura medicală necesară îngrijirii acestora. Maternitatea clujeană are gradul III, ceea ce înseamnă că deservește o arie largă, patru județe: Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Maramureș.

În ceea ce privește Secția de Neonatologie II, ea este catalogată oficial drept maternitate de gradul II, deşi aici sunt îngrijiţi şi prematuri mai mici, care ar trebui îngrijiţi în unităţi de nivel III. În 2018, 2.571 de copii au venit pe lume aici, 10% dintre aceştia fiind prematuri. Au fost 18 cazuri cu patologii severe, ajunse în îngrijirea secției în urma transferurilor din maternități de nivel inferior.

Aceasta este cea de-a patra dotare pe care organizația Salvați Copii o face

în județul Cluj, în cadrul programului complex de combatere a mortalității infantile, anunță reprezentanții organizației.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.