Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Două persoane confirmate cu coronavirus, la Spitalul Militar din Focșani - Ce a arătat ancheta epidemiologică

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 26 martie 2020, ora 12:28

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că în 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din personalul medical și auxiliar sanitar.

update joi, 26 martie

În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din cei 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Direcția medicală a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în această situație. Astfel, ancheta epidemiologică va continua și va fi extinsă și la contacții personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi, 26 martie. În paralel, continuă dezinfecția de grad foarte înalt în toate spațiile spitalului.

La acest moment, spitalul rămâne închis și se caută soluții ca, după finalizarea anchetei epidemiologice și luarea măsurilor prevăzute de protocolul național pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenței medicale în spațiile și secțiile unde acest lucru va fi posibil.

spital focsani

În urma acestei situații, MapN preciza că s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe durata ei, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

Citește și: UPDATE Încă patru medici de la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, diagnosticaţi cu coronavirus

Totodată, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului.

Citește și: HARTA Spitalele au intrat în lupta împotriva COVID-19 cu un deficit de 40.000 de angajaţi

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: expunere coronavirus Romania coronavirus testul de coronavirus infectie cu coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.