Newsflash
Știri

Doza booster, aprobată și pentru vaccinul Moderna

de Cristina GHIOCA - oct. 29 2021
Doza booster, aprobată și pentru vaccinul Moderna

De săptămâna viitoare, România ar putea începe administrarea dozei booster și pentru vaccinul Moderna, a anunţat col. dr. Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

booster

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei booster pentru vaccinul Moderna, la persoanele cu schemă completă de vaccinare, după minimum șase-opt luni de la efectuarea celei de-a doua doze, iar România ar putea urma această recomandare, a explicat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, președintele CNCAV.

        „Probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze booster pentru vaccinul Moderna. O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătăţită faţă de doza care s-a folosit la schema iniţială”, a spus medicul militar.

        Tot săptămâna aceasta se decide și planul de acţiune pentru persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson. Președintele CNCAV a arătat că de primă intenţie s-ar putea merge pe varianta administrării unei doze de rapel tot pe bază de ARN mesager, însă nu este exclusă nici utilizarea unei noi doze tot a vaccinului Johnson & Johnson, având în vedere că datele de imunogenitate și de siguranţă sunt foarte bune.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe