Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Doza booster, aprobată și pentru vaccinul Moderna

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 29 octombrie 2021

De săptămâna viitoare, România ar putea începe administrarea dozei booster și pentru vaccinul Moderna, a anunţat col. dr. Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

booster

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei booster pentru vaccinul Moderna, la persoanele cu schemă completă de vaccinare, după minimum șase-opt luni de la efectuarea celei de-a doua doze, iar România ar putea urma această recomandare, a explicat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, președintele CNCAV.

        „Probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze booster pentru vaccinul Moderna. O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătăţită faţă de doza care s-a folosit la schema iniţială”, a spus medicul militar.

        Tot săptămâna aceasta se decide și planul de acţiune pentru persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson. Președintele CNCAV a arătat că de primă intenţie s-ar putea merge pe varianta administrării unei doze de rapel tot pe bază de ARN mesager, însă nu este exclusă nici utilizarea unei noi doze tot a vaccinului Johnson & Johnson, având în vedere că datele de imunogenitate și de siguranţă sunt foarte bune.

Etichete: booster Moderna

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC