Newsflash
Știri

Dr. Adrian Marinescu: Vaccinul, singura soluţie pentru a ne întoarce la o viaţă normală

de Dorina Novac - ian. 11 2021
Dr. Adrian Marinescu: Vaccinul, singura soluţie pentru a ne întoarce la o viaţă normală

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balş” a declarat, în cadrul unui eveniment organizat online de Colegiul Medicilor din România, că vaccinul anti-COVID reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce la o viaţă normală.

În cadrul evenimentului, dr. Adrian Marinescu a vorbit despre beneficiile pe care le are vaccinul, dar și despre reacțiile adverse care, potrivit lui, sunt foarte rare.

vaccin covid viata normala
Sursă imagine: unsplash.com

„Dacă vorbim de beneficiile pe care le are vaccinul aici lucrurile sunt mai mult decât clare şi este uşor să ne uităm nu numai la studiile clinice. (...) Sunt milioane de oameni care sunt vaccinaţi şi că aceşti oameni au minime reacţii adverse care sunt foarte rare, care sunt rezolvate foarte rapid. Reacţii adverse care au durat 24 de ore, chiar şi mai puţin şi nu au fost lucruri notabile. (...) Varianta de vaccin pe care o avem acum este singura soluţie reală pe care o avem şi singura soluţie ca să ne întoarcem nu mâine, dar într-un interval scurt de timp, la viaţa normală pe care am avut-o înainte”, a spus dr. Adrian Marinescu, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, acesta a subliniat că vaccinarea va determina reducerea cazurilor severe de COVID-19, dar şi a mortalităţii în cazul acestei afecţiuni.

„Pierderile de vieţi omeneşti practic trebuie să se reducă la cât se poate de mult. Este principalul lucru pe care îl face vaccinul: să împiedice îmbolnăvirea, să împiedice formele severe şi în felul acesta să reducă mortalitatea, lucruri care nu s-au putut întâmpla în 2020 şi statisticile ne arată foarte clar”, a explicat specialistul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe