Newsflash
Știri

Dr. Adriana Pistol participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii

de Dorina Novac - mai 25 2022
Dr. Adriana Pistol participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii

În perioada 22-24 mai, conf. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii, reuniune care se desfășoară în Elveția, la Geneva.

Oficialul român este însoțit de prof. univ. dr. Florentina Furtunescu, medic primar în Institutul Național de Sănătate Publică.

Adriana Pistol

În fiecare an, în luna mai, oficiali cu funcții de înaltă responsabilitate în domeniul sănătății din statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății participă la Adunarea Mondială a Sănătății (AMS), pentru a adopta direcțiile politicilor de sănătate la nivel global.

Anul acesta, sesiunea AMS are ca temă „Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate”, în contextul conflictului din Ucraina.

„În plen și în cele doua comisii ale AMS se discută teme de interes pentru sistemele de sănătate, precum: pregătirea și răspunsul sistemelor de sănătate pentru urgențele de sănătate publică; acoperirea universală cu servicii de sănătate; prevenirea și controlul bolilor infecțioase; strategiile globale de accelerare ale eliminării cancerului de col uterin; Conveția –Cadru pentru controlul tutunului; îmbunătățirea proiectării și implementării politicilor pentru tratarea bolilor netransmisibile și prevenirea factorilor de risc în situații de urgență umanitară; planul intersectorial de acțiune privind epilepsia și alte tulburări neurologice s.a.”, se arată într-un comunicat.

Potrivit Ministerului Sănătății, România consideră că tema generală a acestei sesiuni anuale este bine aleasă și încurajează toate țările să participe la discuția privind identificarea acțiunilor concrete de sprijin a Ucrainei.

„Pandemia de COVID-19 ne-a arătat că numai lucrând împreună reușim să obținem un răspuns adecvat la amenințările globale pentru sănătatea publică. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a reafirmat parteneriatul solid dintre România și OMS și a transmis aprecierea pentru eforturile organizației de a ghida și asista țările membre în gestionarea crizelor medicale”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe