Newsflash
Știri

Dr. Egri Eduard, despre COVID-19: Vom număra la oamenii vii complicațiile, afecțiunile cronice

de Dorina Novac - aug. 17 2020
Dr. Egri Eduard, despre COVID-19: Vom număra la oamenii vii complicațiile, afecțiunile cronice

Medicul Egri Eduard susține că consecintele infectării cu noul coronavirus se vor vedea peste aproximativ un an, în rândul celor vindecați.

Egri Eduard, medic de familie în Sibiu, a scris într-o postare pe Facebook că lucrurile pe măsură ce timpul trece se complică tot mai mult, apar tot mai multe studii care documentează complicații la distanță, unele extrem de grave, ale infecției cu SARS-CoV-2: pulmonare, cardiace, renale, neurologice.

medic Egri Eduard
Dr. Egri Eduard/ Facebook

 

„Trebuie să învățăm să numărăm corect. Am ajuns să ne raportăm doar la numărul de cazuri, vârste, morți, comorbiditati și cam atât, iar acestea sunt argumentele care le folosim pro sau contra măsurilor restrictive, libertate, «dictatură medicală» și alte teorii, unele extrem de bizare”, a scris dr. Egri Eduard.

Potrivit lui, în mai puțin de un an cifrele vor vorbi altfel, iar despre tot ce am vorbit până acum se va schimba, vom numără la oameni vii complicațiile, afecțiunile cronice, handicapuri, pensionari de boală, care vor necesita multe resurse medicale, financiare, măsuri de recuperare, asistență socială si familiară.

„Știți ce înseamnă asta din punct de vedere medical, uman, social și economic? Suntem noi sau copii nostri pregătiți să plătim acest preț? Ne asumăm consecințele ignoranței, nepăsării și indiferenței? Credeți că este bine să ascultăm tot felul de specialiști vrăjitori, magi, regizori, vindecători astrali, naturalisti, vizionari etc care nu fac altceva decât sa profite de slăbiciunile voastre? Vă asumați să îi spuneți persoanei dragi de lângă dumneavoastră care suferă consecințele că ați crezut că e o simplă răceală?”, se întreabă medicul.

Acesta a precizat că prevenția este cheia sănătății și îndeamnă oamenii să apeleze la medicul în care au încredere.

„Eu vă propun să vă sfătuiți cu medicul în care aveți încredere și care de fiecare dată va tratat, întrebați-l așa cum ați făcut-o și până acum, comunicați deschis, pentru că și de data asta vă va ajuta. Legat de orice boală cu potențial sever, indiferent că este infecțioasă, cardio-vasculară, diabet, prevenția este cheia sănătății”, a conchis medicul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe