Newsflash
Știri

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: cum să folosiți corect pulsoximetrul acasă

de Florentina Ionescu - oct. 21 2021
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: cum să folosiți corect pulsoximetrul acasă

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic primar cardiolog și medic primar medicină internă, le-a explicat recent internauților cum să folosească în mod corect un pulsoximetru.

Având o prezență activă pe rețelele sociale, medicul Gabriel Tatu-Chițoiu (foto) a creat recent o postare dedicată pulsoximetrului – mai precis dedicată modului în care se folosește corect acest dispozitiv de către persoanele care au COVID-19 și se află în izolare în propria locuință. 

Citiți și: Contraindicația pentru vaccinarea anti COVID trebuie scrisă în documentele medicale 

Gabriel Tatu Chitoiu

„Pentru cei care aveți COVID și sunteți izolați acasă. Cum se folosește corect pulsoximetrul pe care îl aveți? 1. (...) NU cu ojă/lac gros pe unghii și NU cu pulsoximetrul amplasat cu celula fotoelectrică pe pulpa degetului, adică... invers”, a scris medicul cardiolog pe rețeaua socială.

Totodată, el a explicat la punctul 2 al postării că acest dispozitiv trebuie amplasat corect, pe o zonă solidă, adică pe unghie.

„2. Oja/lacul se îndepărtează de pe unghie și senzorul este pus pe unghie. Senzorul citește saturația de oxigen din capilarele de sub unghie. Pentru asta trebuie amplasat pe ceva solid (pe unghie). Dacă îl puneți invers (pe pulpa degetului) «cleștele» care conține senzorul comprimă capilarele de sub piele și apare eroare de citire, respectiv saturația de oxigen apare fals scăzută”, a detaliat dr. Gabriel Tatu-Chițoiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe