Newsflash
Știri

Dr. Iancu Leonida, fostul director al Serviciului de Ambulanță Timiș, a decedat

de Dorina Novac - feb. 16 2023
Dr. Iancu Leonida, fostul director al Serviciului de Ambulanță Timiș, a decedat

Medicul Iancu Leonida, cel care a condus timp de 27 de ani Serviciul de Ambulanță Timiș, a decedat.

Iancu Leonida

„M-a întristat vestea din această seară că un camarad de cursă lungă a plecat prea devreme dintre noi. Medicul Iancu Leonida, unul dintre cei mai de nădejde colaboratori ai Spitalului Victor Babeș Timișoara, nu mai este.

Și-a dedicat toată viața oamenilor și medicinei de urgență pe care a slujit-o neîntrerupt vreme de 27 de ani din poziția de coordonator al Serviciului de Ambulanță Timiș. A condus acest neprețuit serviciu în vremuri de restriste, în condiții grele, în timpuri de pandemie, în care a fost trup și suflet lângă pacienți și lângă spitalele suport”, a scris, într-o postare pe Facebook, prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara.

Într-un mesaj postat pe aceeași rețea socială, și Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat trecerea în neființă a medicului Iancu Leonida:

„Dedicat trup și suflet meseriei nobile de a salva vieți, domnul doctor Iancu Leonida a fost unul dintre acei profesioniști care și-au dedicat întreaga viață medicinei de urgență. Implicarea negreșită în multitudinea de misiuni dificile ale salvării vieții celor suferinzi au creionat în timp imaginea palpabilă a unui adevărat salvator, cu respect nemărginit pentru pacienți dar și pentru meserie. Drum lin către Cer, domnule doctor! Condoleanțe familiei, prietenilor, dar și colegilor!”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe