Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Mihai Craiu: Avem un copil cu COVID-19 la fiecare câteva ore

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 6 noiembrie 2020, ora 11:41

Medicul pediatru Mihai Craiu a scris pagina pe care o administrează, „Spitalul Virtual pentru Copii”, că în ultimele zile tot mai mulți copii sunt depistați cu COVID-19, din păcate având chiar forme severe de boală.

Conf.  dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a menționat că conform regulamentului INSMC, toți copiii ce au nevoie de internare sunt testați PCR.

copii cu COVID-19

El a mai subliniat că dacă în vară vedeam un caz pozitiv la patru-cinci zile, acum vedem unul la câteva ore.

„În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID-19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru că au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID-19, într-un scenariu ce impune spitalizarea”, a scris dr. Mihai Craiu pe Facebook.

Medicul pediatru a mai menționat că iresponsabilitatea unora, prostia altora și nerespectarea regulilor de către o bună parte dintre noi a „împins” infecția cu SARS-CoV-2 și la copii, inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.

„Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu... Incă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor ... ca și adulții ce au maladii similare”, a explicat acesta.

Conf. dr. Mihai Craiu spune că este important să știm ce trebuie să facem cu un copil asimptomatic.

„Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat «preventiv» cu nimic. Zice protocolul Societății Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați)”, a scris medicul.

Acesta atenționează că un copil asimptomatic, după contact cu un părinte bolnav cu COVID-19, nu primește profilactic antibiotice. Potrivit lui, este complet interzisă administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical.

Etichete: infecția cu SARS-CoV-2 dr. Mihai Craiu copii cu coronaviurs asimptomatici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC