Newsflash
Știri

Dr. Mihai Craiu: Chiar dacă părerile pot fi discordante, ascultați opinia expertului!

de Florentina Ionescu - dec. 16 2022
Dr. Mihai Craiu: Chiar dacă părerile pot fi discordante, ascultați opinia expertului!

Medicul pediatru de la INSMC amintește că românii au o vorbă: „lasă că merge și așa”. Problema, spune el, este că nu merge mereu „și așa”, chiar dacă mulți dintre conaționalii noștri cred cu tărie acest lucru.

Pe pagina de Facebook pe care o administrează (Spitalul Virtual pentru Copii), medicul pediatru Mihai Craiu oferă sfaturi prețioase pentru părinți, mai ales că mulți dintre ei nu țin mereu cont de recomandările doctorilor. 

doctor concediat

„Suntem în țara cu mentalități rezistente la schimbare, mai ales la schimbarea obiceiurilor proaste bazate pe ignorarea dovezilor științifice. Un secret pentru adepții strategiei cu «datul ochilor peste cap» în fața întrebărilor legitime privind deciziile greșite... legile științifice nu au nevoie de aprobarea nimănui pentru a produce efectele previzibile!”, a scris Mihai Craiu, medic primar pediatrie, conferențiar universitar și Doctor în Științe Medicale.

Totuși, ce e de făcut când nu „potrivesc” recomandările privind starea de sănătate, aici în România? 

mihai craiu spitalul virtual pentru copii
Sursa foto: https://www.facebook.com/drCraiuMihai/photos/1042455622813805/

 

„Cereți a doua opinie unui medic practicant, cu un nivel bun de pregătire. Părerile pot fi discordante, dar realitatea, bazată pe dovezi, este una singură. Ascultați opinia expertului, căci acesta ar putea aduce performanță foarte bună”, a scris medicul Mihai Craiu de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu- Rusescu” (INSMC).

El amintește, în încheiere, că inclusiv experții mai greșesc, „dar în general rezultatele muncii lor sunt cât se poate de bune”.  

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe