Newsflash
Știri

Dr. Mihai Craiu: Riscul de deces, la copii, în urma unor complicaţii după SARS-CoV-2 este redus

de Florentina Ionescu - sept. 7 2021
Dr. Mihai Craiu: Riscul de deces, la copii, în urma unor complicaţii după SARS-CoV-2 este redus

Conf. dr. Mihai Craiu a vorbit ieri despre situaţia epidemiologică în cadrul dezbaterii „Vaccinul anti-COVID pentru copii: cum ne protejăm copiii, odată ce începe şcoala?”, organizată de Salvaţi Copiii România.

În cadrul acestei dezbateri, conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu- Rusescu” (INSMC), a subliniat că masca este foarte importantă și că, dacă oricare dintre noi poartă mască – fie persoana care transmite virusul SARS-CoV-2, fie persoana care este expusă la virus, „se observă o scădere a încărcăturii virale şi, dacă şi celălalt poartă mască, evident că scade şi mai mult această încărcătură virală”. 

mihai craiu premiat

Potrivit AGERPRES, medicul pediatru Mihai Craiu a spus că studiile ştiinţifice publicate până la finalul anului 2020 arată că riscul de a deceda ca urmare a unor complicaţii generate de infecţia cu SARS-CoV-2 este foarte redus la copii.

„Mesajul cel mai important care trebuie transmis către părinţi în acest moment este că toate analizele epidemiologice, inclusiv această prestigioasă publicaţie European Journal Academiology (...), spun că riscul de a deceda ca urmare a unor complicaţii generate de infecţia cu SARS-CoV-2 este foarte redus la copii. Această proporţie de 2 la 100.000 la vârsta până în 10 ani ar trebui să fie pilonul central al comunicării către părinţi”, a declarat ieri conf. dr. Mihai Craiu.

Concluzia medicului a fost că într-adevăr, copiii pot face infecţii, copiii pot să transmită la fel ca şi adulţii infecţia cu SARS-CoV-2, „dar în concepţiile notabile cunoscute există un număr foarte mic de evoluţii fatale” la copii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe