Newsflash
Știri

Dr. Monica Pop: „Dacă s-ar face un consult oftalmologic serios, 25% din șoferi ar pierde permisul”

de Dorina Novac - iun. 10 2020
Dr. Monica Pop: „Dacă s-ar face un consult oftalmologic serios, 25% din șoferi ar pierde permisul”

Prof. univ. dr. Monica Pop, șef de secție în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, atrage atenția asupra neregulilor care se fac la eliberarea certificatelor pentru obținerea sau prelungirea valabilității permiselor de conducere.

Managerul Spitalului de Oftalmologie din București a scris, pe Facebook, că din cauza acestei superficialități mulți conducători auto și participanți la trafic au murti în accidente rutiere. 

accident
Sursă imagine: Pixabay

 

„Școli de șoferi incorecte, care primesc la înscriere solicitanți fără certificat; medici obligați de directorii acestor școli să elibereze certificate de «apt» unor inapți! Crime!...Trebuie pedepse maxime!”, a scris prof. univ. dr. Monica Pop.

Aceasta mai spune că unele cabinete care se ocupă de eliberarea certificator fac consulturi superficiale, nu țin cont de deficitele de vedere, act care conduce la accidente grave, cu mutilări și pierderi de vieți.

„Știe toată lumea asta, dar sunt interese mari și toți tac! Dacă s-ar face un consult oftalmologic serios, minimum 25% din conducătorii auto ar pierde permisul! Sau mai mult! Inclusiv șoferi de tir și de autocare! Am siguranța că marea majoritate a accidentelor grave(exceptând băutura, drogurile și oboseala-adormitul la volan) sunt produse din cauze medicale și mai ales oftalmologice. Știu ce vorbesc”, a mai spus medicul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe