Newsflash
Știri

Dr. Raed Arafat s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei

de Florentina Ionescu - aug. 20 2021
Dr. Raed Arafat s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – DSU a publicat o fotografie de la întâlnirea pe care șeful DSU, dr. Raed Arafat, a avut-o cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București.

În 18 august 2021, dr. Raed Arafat spune că a avut onoarea de a primi vizita Excelenței Sale Sufyan QUDAH, ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București, chiar la sediul DSU. 

raed arafat si ambasador

Discuțiile au vizat, pe deoparte, subiecte precum: gestionarea pandemiei de COVID-19 la nivelul celor două țări, acțiunile întreprinse în vederea limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunități și, implicit, măsurile luate de autoritățile ambelor state de gestionare a efectelor generate de noul virus, se arată pe pagina oficială a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Discuțiile abordate au vizat și buna cooperarea în domeniul situațiilor de urgență între autoritățile de resort din România, respectiv Regatul Hașemit al Iordaniei.

Schimb de experiență

Totodată, în cadrul întâlnirii de la sediul DSU s-a discutat despre intenția șefului protecției civile din Iordania de a vizita România, în vederea realizării unui schimb de experiență pentru a observa modul de organizare și funcționare a întregului sistem național integrat de urgență din România, competențele și tipurile de misiuni derulate atât de pompierii salvatori, cât și de celelalte structuri din cadrul managementului situațiilor de urgență, paramedici, cadre medicale din cadrul serviciilor de ambulanță, implicit din cadrul unităților de primiri urgente, piloți, salvamontiști. 

„Detaliile privind această vizită în domeniul protecției civile și al situațiilor de urgență vor fi stabilite între conducerile celor două structuri de resort, română și iordaniană, în perioada care urmează”, au anunțat reprezentanții DSU.

Coordonarea unitară a autorităților cu responsabilitate în managementul tipurilor de risc a reprezentat un alt palier de interes în cadrul întâlnirii.

Întâlnirea de miercuri, 18 august, a avut loc la sediul DSU și a avut ca obiectiv central continuarea relațiilor bilaterale, în domeniul situațiilor de urgență între cele două state.

Reprezentanții instituției precizează că toate persoanele participante la întâlnirea de miercuri sunt vaccinate complet împotriva COVID-19 și că s-a respectat legislația aflată în vigoare referitoare la purtarea măștii în spații închise.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe