Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Sandra Alexiu: Experții OMS au schimbat recomandarea de dozare pentru vaccinul HPV

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 6 ianuarie 2023, ora 11:26

Medicul de familie Sandra Alexiu amintește că încă din luna aprilie a anului 2022 în mediile internaționale se vorbește despre vaccinurile împotriva HPV și recomandările acestora.

Dr. Sandra Alexiu este președintele Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov și membru în Grupul de Vaccinologie al SNMF (Societatea Națională de Medicina Familiei). 

document OMS vaccinare anti hpv
Sursa aici

 

La finalul lunii decembrie a anului care tocmai s-a încheiat, medicul a scris pe pagina sa oficială de Facebook despre un subiect extrem de important. 

sandra alexiu facebook

„De mai bine de o săptămână, comitetul de experți al OMS (SAGE) a schimbat recomandarea de dozare pentru vaccinarea anti HPV. Vorbim de un vaccin licențiat încă din 2006, care a schimbat perspectivele privind mai multe tipuri de cancere și care acum permite îndeplinirea visului eradicării... E un pas imens înainte pentru țări sărace cu incidență mare a diferitelor forme de cancer determinat de virusul papilloma. O recomandare cât mai rapidă a Comitetului național de Vaccinologie ar permite dublarea numărului de persoane care poate beneficia de această vaccinare, iar cel mai bun lucru ar fi extinderea vaccinării ȘI LA BĂIEȚI«recomandarea unei singure doze la fete și băieți intre 9 și 20 de ani pare a fi suficientă»”, a scris dr. Sandra Alexiu pe o rețea socială, atașând și linkul de pe site-ul OMS referitor la vaccinurile împotriva HPV. 

Aceasta face referire la o mențiune de la pagina 26 a documentului OMS, potrivit căreia poate fi folosită ca alternativă o singură doza de vaccin anti-HPV. 

„Alternative single-dose schedule. As an off-label option, a single-dose schedule can be used in girls and boys aged 9–20 years.” - În traducere, înseamnă că vaccinul împotriva HPV poate fi folosit ca opțiune off-label, ca doză unică la fetele și băieții cu vârste cuprinse între 9 și 20 de ani.  

dozare vaccin hpv sursa oms

Etichete: Dr. Sandra Alexiu snmf vaccinologie vaccin hpv OMS dozare vaccin hpv

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.