Newsflash
Știri

Dr. Simin Florescu, despre COVID-19: Nu vreți să vedeți pe propria piele cum este

de Dorina Novac - aug. 4 2020
Dr. Simin Florescu, despre COVID-19: Nu vreți să vedeți pe propria piele cum este

Simin-Aysel Florescu, medic primar boli infecțioase, a publicat pe contul de Facebook un mesaj adresat celor care pretind că nu cred în COVID-19.

Conf. dr. Simin-Aysel Florescu a scris și despre persoanele care cer autopsiile pacienților decedați în urma infectării cu noul coronavirus.

coronavirus doctor
Sursă imagine: Pixabay

 

„Deja moda «nu cred în Covid» a trecut. Eu zic să vă reveniți, moare lumea pe lângă voi de boala asta sinistră și îi tot dați cu negarea. Zău, deja e ridicol. Am văzut că unii cer autopsii să vadă Covidu'....e incredibil....ați văzut prea multe filme artistice cu legiști. Diagnosticul se stabilește intravitam (dex, google translate...), și este o chestie de doctori. Complicat. Nu e rețeta de prăjituri”, a menționat aceasta pe Facebook.

Medicul îi îndeamnă pe aceștia să fie precauți să să se concentreze „cum să evite îmbolnăvirea”.

„Mai bine vă concentrați pe «cum să evităm îmbolnăvirea». Nu vreți să vedeți pe propria piele cum e, credeți-ne pe cuvânt. Și noi îi credem pe electricieni când ne spun să nu punem furculițe în priză, deoarece putem muri electrocutați...”, a subliniat dr. Simin-Aysel Florescu, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Prof. Dr. Victor Babeș”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe