Newsflash
Știri

Dr. Sorin Buga, despre măsurile preventive împotriva COVID-19 la un spital din SUA

de Dorina Novac - iul. 22 2020
Dr. Sorin Buga, despre măsurile preventive împotriva COVID-19 la un spital din SUA

Prof. dr. Sorin Buga a vorbit, în cadrul unui briefing găzduit de platforma MedicHub, despre măsurile preventive pentru COVID-19 la City of Hope, unul dintre cele mai bune spitale de cancer din Statele Unite ale Americii.

Clinical Professor şi directorul Programului de Rezidenţă în Îngrijire Paliativă la Centrul City of Hope din California, dr. Sorin Buga a precizat că Statele Unite este pe primul loc la numărul de infecții și de decese de COVID-19.

clinica masuri covid
Sursă imagine: unsplash.com

 

Potrivit lui, în statul California, primul caz de coronavirus a fost confirmat la data de 26 ianuarie. Iar la 4 martie guvernatorul Gavin Newsom a declarat stare de urgență, urmată la 19 martie de un Ordin, decretând stare generală mandatorie de stat acasă.

„Acest Ordin însă nu a fost atât de sever, comparând cu ceea ce am auzit de la rudele mele din România că se întâmpla în țară în aceeași perioadă”, a spus medicul în briefingul de pe platforma MedicHub.

În instituția în care lucrează, City of Hope, primele măsuri împotriva COVID-19 au fost luate la data de trei martie 2020.

Medicul român de la City of Hope spune că inițial li s-a cerut să poarte măștile doar în zonele clinice din spital, acum însă trebuie să le poarte peste tot, cu câteva excepții. Și pacienții trebuie să poarte mască -, primesc una în momentul în care intră în policlinică.

„Angajații simptomatici trebuie să-și anunțe superiorul imediat, iar în situația în care angajatul are febră, tuse sau dispnee, durere în gât sau dureri musculare sau alterarea gustului sau a mirosului, diaree sau dureri de cap, acești angajați sunt îndrumați ca să sune o linie specială COVID-19, la Cabinetul de Medicina Muncii. Astfel, împreună cu medicul de la medicina muncii să decidă dacă trebuie să fie testat sau nu pentru COVID-19”, a adăugat acesta.

De asemenea, au fost anulate toate serviciile de transport cu microbuze micuțe sau cu mașini de golf în campusul City of Hold. Astfel, în momentul de față instituția asigură transport doar de la și până la stația de tren și respectiv metrou, bineînțeles cu respectarea regulilor de distanțare socială.

„Medicilor și asistentelor medicale li s-a cerut ca să facă un triaj al vizitelor în policlinică în momentul în care am avut primele cazuri de coronavirus. După cum urmează: pacienții cu cancere active, care aveau nevoie de chimioterapie sau radioterapie, de exemplu, li s-a ținut orarul neschimbat, vizita a fost ținută în aceeași zi, la aceeași oră și în persoană. Pentru pacienții cu camcer stabil sau care aveau nevoie numai de rețete medicale, vizita s-a schimbat, în una telefonică sau video sau într-o altă zi/oră pentru pacienții cu boală stabilită sau pentru reșete”, a explicat prof. dr. Sorin Buga.

Medicul a mai spus că în cadrul spitalului s-a decis să se limiteze personalul în birouri, în special a personalului care nu avea contact direct cu pacienții, aceștia fiind îndrumați să lucreze de acasă.

„Personalul a primit laptop și telefon mobil și instituția aștepta ca fiecare angajat să lucreze 8 ore pe zi. Cei care nu puteau să lucreze opt ore din cauza obligațiilor de familie, au fost îndrumați să-și ia vacanțe sau concedii fără plată”, a conchis acesta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe