Newsflash
Știri

Dr. Valeriu Gheorghiță: tot personalul medical este vizat pentru vaccinarea anti-COVID

de Florentina Ionescu - nov. 27 2020
Dr. Valeriu Gheorghiță: tot personalul medical este vizat pentru vaccinarea anti-COVID

Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator a primit asigurări de la coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, că tot personalul medical este luat în considerare pentru procesul de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă a informat APMA că în scurt timp se va organiza un webinar dedicat personalului medical pe această temă, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator (APMA), publicat de AGERPRES.

Valeriu Gheorghita

 

În comunicatul de presă semnat de dr. Cosmin Alexandrescu, preşedintele APMA, se precizează că s-a luat legătura în mod oficial cu medicul responsabil cu coordonarea campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, adică cu dr. Valeriu Gheorghiță (foto).

„Astfel, în cadrul unei convorbiri telefonice cu dl. Col. Dr.Valeriu Gheorghiţă referitoare la vaccinarea cadrelor medicale din ambulatoriul de specialitate indiferent de forma de organizare, acesta a dat asigurări ferme că este luat în considerare tot personalul medical pentru procesul de vaccinare, indiferent de forma de organizare (spital, CMI, etc), specialitate sau profesie (medic, asistent, infirmieri, etc). Coordonatorul campaniei naţionale a transmis ca dată estimată de începere a acestei operaţiuni, mijlocul lunii ianuarie 2021. De asemenea, dl. Col. Dr. Valeriu Gheorghiţă a informat APMA că în scurt timp, maximum o săptămână sau două, se va organiza un webinar dedicat personalului medical”, se arată în același comunicat.

Totodată, dr. Cosmin Alexandrescu a precizat că webinarul va fi preluat de APMA prin mijloacele de comunicare uzuale, folosind şi elemente de social-media (site-ul oficial al APMA, www.apma.ro, pagina de Facebook și grupurile de medici specialişti de ambulator aferente acesteia), cu toate informaţiile ştiinţifice relevante despre vaccinurile ce vor fi folosite, mecanismul de vaccinare, potenţiale efecte adverse, proceduri de verificare, modalitate de vaccinare, etc.

„S-a subliniat necesitatea ca acesta să fie dedicat strict cadrelor medicale. APMA şi-a exprimat întreaga disponibilitate pentru implicarea în acest laborios şi ambiţios proces precum şi pentru diseminarea informaţiilor ştiinţifice relevante către medicii de ambulator din Romania”, a conchis dr. Cosmin Alexandrescu, preşedinte APMA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe