Newsflash
Știri

Dr. Virgil Musta: „Al doilea val de COVID-19 ar putea să fie într-o săptămână”

de Dorina Novac - mai 18 2020
Dr. Virgil Musta: „Al doilea val de COVID-19 ar putea să fie într-o săptămână”

Medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, spune că numărul de cazuri de coronavirus ar putea crește după relaxarea restricțiilor.

Potrivit unui interviu acordat pentru opiniatimisoarei.ro, medicul Virgil Musta crede că ne putem aștepta la o creștere a numărului de infectări la o săptămână după relaxare.

coronavirus-5028574_1280
Sursă imagine: Pixabay

 

„Eu cred că va fi acest al doilea val după o săptămână, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcție de cum evoluează boala, cum mergem mai departe. Și de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că... înseamnă că virusul există deja în populație. Sunt forme asimptomatice, forme ușoare, sunt oameni care, fără să știe sunt contaminați, dau mai departe boala”, a precizat dr. Virgil Musta, conform sursei citate.

Astfel, medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara cere populației să fie prudentă şi să respecte în continuare regulile de bază: de distanțare soacială de 1,5 metri și purtarea măștilor de protecție în spații închise.

„Fiecare trebuie să evalueze riscurile și, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani și cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precauți. Această relaxare să o facă treptat, să respecte în continuare regulile de bază, de distanțare socială de 1,5 metri și purtarea măștii și spălatul cât se poate de des pe mâini. Și acest gest de a duce mâna la gură sau la nas trebuie controlat și oprit”, a mai spus Virgil Musta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe