Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dragoș Damian: „Al doilea val de coronavirus va duce la o catastrofă sanitară”

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 3 iulie 2020

Patru din zece români nu utilizează mască în spaţii publice închise sau o utilizează greșit, a atras atenţia dr. Dragoș Damian, director executiv PRIMER.

pneumoMedicul a subliniat că, în lipsa unui tratament, un al doilea val de COVID-19 va duce la o catastrofă sanitară și la colapsul economiei. În acest context, directorul executiv PRIMER amintește că distanţarea fizică și portul măștii rămân singurele mijloace eficiente pentru a evita un dezastru.

Datele unei cercetări recente arată că numai 2 din 10 români sunt atenţi la menţinerea distanţării individuale de minimum 1,5 metri.

„În condiţiile în care [intervalul de timp până la] punerea pe piaţă a unui medicament eficient și sigur sau a unui vaccin care să prevină boala se va prelungi până spre sfârșitul anului, responsabilitatea individuală este primordială”, a punctat dr. Dragoș Damian.

El a subliniat că experienţa acumulată de cercetători în ultimele șase luni arată că SARS-CoV-2este un virus extrem de contagios care suferă mutaţii, se răspândește rapid în comunitate și face ravagii însemnate, 5 oameni din 100 de infectaţi mor, iar alţi 5 rămân cu sechele.

De aceea, masca, distanţarea fizică, spălarea mâinilor și dezinfectarea rămân cele mai bune metode de prevenire a infectării cu noul coronavirus, a adăugat directorul executiv PRIMER.

La rândul său, Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a făcut un apel la populaţie să fie responsabilă și să respecte regulile generale de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

„Din observaţiile noastre am concluzionat că populaţia respectă din ce în ce mai puţin recomandările privind conduita socială responsabilă.
Tragem un nou semnal de alarmă prin care să-i spunem populaţiei că trebuie să se protejeze în continuare”, se arată într-un comunicat emis de Biroul Executiv al SNMF.

Medicii de familie amin­tesc că virusul poate fi răspândit de persoane aparent sănătoase, de aceea respectarea măsurilor de prevenţie este
esenţială.

Etichete: COVID-19 SARSC-CoV-2 masuri protectie prevenire covid-19 distantare fizica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.