Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Drone pentru pacienţii diabetici

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 10 aprilie 2020

O invenţie interesantă va fi prezentată în cadrul sesiunilor virtuale ale Congresului de Endocrinologie ENDO 2020: ea se referă la o dronă adresată pacienţilor diabetici, utilă în caz de dezastre naturale, când accesul la servicii și produse medicale poate fi limitat.

Testarea s-a realizat în toamna anului 2019, când drona a efectuat un zbor pe coasta de vest a Irlandei, parcurgând 12 mile pentru a duce insulină și glucagon unui pacient. Insulina a fost menţinută într-o geantă frigorifică, la temperatura adecvată. Pe parcursul călătoriei de 32 de minute, poziţia dronei a fost urmărită permanent, ceea ce a permis întoarcerea cu o probă de sânge a pacientului, pentru monitorizarea controlului glicemic de la distanţă. Drona a fost dezvoltată pe parcursul unui an, necesitând aprobări de la numeroase agenţii.

Etichete: dronă diabet insulină telemedicină

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.