Newsflash
Știri

DSU: Platforma „Fii pregătit” – updatată în contextul COVID-19

de Dorina Novac - mar. 20 2020
DSU: Platforma „Fii pregătit” – updatată în contextul COVID-19

Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență „Fii pregătit” a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv în contextul existenței confirmării noului coronavirus, pe teritoriul țării.

Potrivit unor informații oferite, joi, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), platforma națională de pregătire în situații de urgență „Fii pregătit” (www.fiipregatit.ro), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv în contextul existenței confirmării noului coronavirus.

Platformă online

„În ultimii ani suntem martorii unei intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional cât și pe plan local. În astfel de situații limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire”, informează sursa citată.

„Fii pregătit” are scopul de a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

Eforturile DSU din ultimii ani vin în adresarea obiectivelor tematice stabilite în planul de acțiune privind eficientizarea sistemului național de răspuns în situații de urgență și au o componentă integrată de digitalizare care facilitează informarea publică.

Ghidurile updatate pe noul coronavirus se pot citi online, la adresa www.fiipregătit.ro.


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe