Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dublu implant cohlear, la un copil de 11 luni

Viața Medicală
V. M. joi, 18 iulie 2013

   Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie“ din Bucureşti au realizat, în premieră în România, o operaţie de implant cohlear Nucleus bilateral la un pacient de 11 luni. Intervenţia, care a durat şase ore, a fost realizată de o echipă de cinci medici condusă de conf. dr. Dan Cristian Gheorghe, şeful secţiei ORL. Pacientul a fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzorială profundă bilaterală prin programul naţional de screening, parţial implementat în România. Diagnosticarea a fost efectuată la Viena, deoarece în România nu a fost posibilă în lipsa unui anestezist cu experienţă pentru acest segment de vârstă. În prezent, în România testarea auzului la copiii sub doi ani se face doar în câteva spitale sau clinici dotate cu aparatură specifică. În curând, această posibilitate va exista şi la Spitalul „Marie Curie“, care a primit aparatura necesară dotării secţiei ORL.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.