Newsflash
Știri

Dumitru Lupuliasa: Profesia de farmacist este una cheie în domeniul sănătății

de Florentina Ionescu - sept. 30 2020
Dumitru Lupuliasa: Profesia de farmacist este una cheie în domeniul sănătății

Presedinte Colegiului Farmaciștilor România, prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuliasa, a publicat un amplu mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Farmacistului (World Pharmacists Day 2020).

Marcată în fiecare an la 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului are obiectivul de a aduce în atenția publicului farmaciile și beneficiile pozitive pe care acestea le oferă când vine vorba despre sănătate. 

dumitru lupuliasa

În fiecare an, International Pharmaceutical Federation (FIP) anunță o temă diferită, astfel încât profesioniștii din industria farmaceutică să poată organiza campanii naționale ori proiecte locale pentru a prezenta rezultatele bune pe care farmaciștii le au în ceea ce privește ajutorul oferit oamenilor din întraga lume.

În 25 septembrie, de Ziua Mondială a Farmacistului, prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuliasa a avut un mesaj prin care subliniază că farmaciștii din România contribuie la crearea unei lumi în care toți pacienții să beneficieze de acces la medicamente.

„«Transformarea sănătății globale» este tema Zilei Mondiale a Farmacistului din acest an, asa cum a anunțat încă din luna martie, Federația Farmaceutică Internațională (FIP). În condițiile în care ne confruntăm cu toții cu provocările pandemiei COVID-19, această temă se încadrează în preocupările majore ale momentului, la nivel global. Colegiul Farmaciștilor din România salută celebrarea Zilei Mondiale a Farmacistului, prilej cu care este oportun să evidențieze faptul că și farmaciștii din țara noastră contribuie la crearea unei lumi în care toți pacienții să beneficieze de acces la medicamente și tehnologii de sănătate de calitate, sigure și eficiente. Profesia de farmacist este una dintre profesiile cheie din domeniul sănătății, iar tema din acest an este o oportunitate de a comunica modul în care farmaciștii transformă sănătatea prin activitatea pe care o desfașoară în multiple sectoare de profil, cum sunt: farmacia comunitară, farmacia de spital, laboratoarele de cercetare sau de analize medicale, industria farmaceutică și cosmetică, farmacia clinică, si nu în ultimul rând, autoritățile sistemului de sănătate publică. Colegiul Farmaciștilor din România mulțumește tuturor membrilor săi care, de luni de zile, în contextul pandemic actual, lucrează neobosit pentru a opri răspândirea noului coronavirus și pentru a se asigura că oamenii continuă să aibă acces la medicamentele de care au nevoie”, a scris Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor România pe site-ul instituției.


Notă autor:

Sursa foto: www.colegfarm.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe