Newsflash
Știri

Echipament medical de ultimă generaţie la Spitalul de Urgență din Galați

de Dorina Novac - oct. 28 2021
Echipament medical de ultimă generaţie la Spitalul de Urgență din Galați

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu un echipament medical de ultimă generaţie pentru tratarea bolnavilor cu pietre la rinichi.

Echipament spital

„Este un echipament complex, dotat cu tehnologie de ultimă gnerație, care sparge calculii renali cu ajutorul undelor ultrasonice de energie înaltă. Procedura este minim invazivă și reduce considerabil complicațiile și efectele secundare pentru pacienți. Spitalul nu avea un asemenea echipament medical, astfel că bolnavii erau trimiși în alte centre medicale”, a precizat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Acesta a subliniat că aproape 90% dintre pacienții cu calculi renali pot fi tratați cu acest echipament medical ultraperformant.

echipament spital Galati

„Deoarece acest sistem are în componență și un aparat de radiologie, pentru funcționarea lui este nevoie de o autorizație din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care poate dura, din păcate, chiar și câteva luni”, a adăugat Costel Fotea.

Valoarea investiției este de 2 milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe