Newsflash
Știri

Echipamente în valoare de 500.000 lei pentru secţia de Pediatrie a SCJU Târgu Mureş

de Dorina Novac - sept. 14 2020
Echipamente în valoare de 500.000 lei pentru secţia de Pediatrie a SCJU Târgu Mureş

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a primit o sponsorizare în valoare de 500.000 de lei pentru dotarea cu aparatură și instrumentar medical a Secției Clinice Pediatrie.

Potrivit Agerpres, din fondurile primite de la o companie din domeniul energetic au fost achiziţionate numeroase echipamente medicale: 10 paturi pediatrice electrice, 20 de paturi pediatrice mecanice, 11 noptiere cu măsuţă ataşată, cinci pulsoximetre.

spital de urgenta targu mures
Sursă imagine: Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

 

De asemenea a fost achiziționat un sistem Holter de pH-metrie esofagiană şi impedanță, un cateter esofagian solid state cu 36 de canale şi senzori direcţionali şi sistem manometrie digestivă de înaltă rezoluţie, un analizor gastric plus gastrolyzer, cu configuraţie completă.

„Aparatura achiziţionată este de o mare utilitate în stabilirea diagnosticului şi monitorizării afecţiunilor digestive la copil (tulburări de motivitate, reflux gastroesofagian, constipaţie etc), precum şi monitorizarea afecţiunilor respiratorii acute ale copilului, tratamentul sistemic în patologia pediatrică”, au precizat reprezentanţii SCJU Târgu Mureş, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe