Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Echipe canine pentru depistarea persoanele cu SARS-CoV-2, pe aeroporturile din Sibiu și Cluj

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 10 septembrie 2021, ora 11:11

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a prelungit ieri starea de alertă pe teritoriul României. Cu această ocazie, se prelungește și activitatea echipelor canine pe aeroportul din Sibiu.

Potrivit Hotărârii nr. 67 din 09.09.2021, remisă redacției, autoritățile propun prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând de astăzi, 10 septembrie. 

centrul chinologic sibiu (9)

Documentul precizează, la articolul 3, că se aprobă, începând cu 13 septembrie, continuarea derulării proiectului-pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

Vă recomandăm să citiți și: Câini antrenaţi la Sibiu pentru a detecta COVID-19

Pe perioada menționată mai sus, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

„Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului”, se arată în textul hotărârii CNSU nr. 67.

Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Câinii vor depista persoanele infectate și pe aeroportul din Cluj

La articolul 4 din aceeași Hotărâre a CNSU se aprobă, începând de luni, 13 septembrie, derularea unui proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

Pe perioada menționată, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite în acest sens. 

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Cluj sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.

Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, se arată în textul Hotărârii nr. 67.

Etichete: echipe canine centrul chinologic de la Sibiu infecţia cu SARS-CoV-2 infectii cu SARS-CoV-2 aeroportul din sibiu aeroportul din cluj

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.