Newsflash
Știri

Ecografia cardiacă 4D, disponibilă și în România

de Bianca PÂNZARU - iun. 21 2019
Ecografia cardiacă 4D, disponibilă și în România

Medicii din Craiova dispun de primul aparat din România care face ecografii cardiace 4D noninvazive, dispozitivul ajutându-i să depisteze bolile cardiovasculare în stadiul preclinic. Până acum, peste 200 de cazuri au fost evaluate prin această metodă, disponibilă de la începutul anului într-o clinică privată din acest oraș.

Ecografia 4D poate fi efectuată ori de câte ori este necesar, inclusiv de către femeile însărcinate și copiii mici, fără a fi afectată sănătatea, fiind exclus riscul iradierii. „Am avut deja multe cazuri în care aceasta și-a dovedit eficacitatea. De exemplu, un pacient care a fost informat de un alt medic că nu mai poate suporta o intervenţie, pentru că fracţia de ejecţie era redusă, a aflat cu ajutorul ecocardiografiei 4D că se află la momentul optim pentru o intervenţie chirurgicală. În cazul unor pacienţi tineri care fumau și păreau a nu avea afectată inima am observat modificări la ecografia 4D care impuneau schimbarea stilului de viaţă, renunţarea la fumat și chiar folosirea unor metode invazive, aceștia prezentând risc de infarct”, a declarat dr. Radu Popa, medic cardiolog la Centrul Medical Speranţa.

Această procedură simplă oferă informaţii complexe asupra funcţiei cardiace, fiind folosită și pentru urmărirea pacienţilor cu tratament oncologic care suferă de diverse afecţiuni cardiace.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe