Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ediția a doua a Congresului Internațional Craiova Connects

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 31 ianuarie 2023, ora 17:05

În perioada 6-9 aprilie, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova se va desfășura ediția a doua a Congresului Internațional Craiova Connects.

Ediția de anul acesta este organizată exclusiv fizic și este construită în jurul specialităților: gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, diabet - boli de nutriție.

congres Craiova

Potrivit unui comunicat, comunitatea medicală poate aplica AICI.

Citește și: Primul tratat de Reumatologie scris și lansat la UMF din Craiova

„Pe parcursul celor patru zile, panelurile științifice vor reuni teme de interes major atât pentru medicii celor trei specialități, cărora le este dedicată ediția 2023 Craiova Connects, cât și pentru medicii din zonele conexe acestora: medicina internă, oftalmologie, nefrologie, cardiologie, endocrinologie, oncologie, medicina de familie, asistenți medicali și nu numai, așa cum se poate observa din programul științific preliminar”, au precizat reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie din Craiova (UMFCV).

Manifestarea va debuta cu „ Hands on training”, la 6 aprilie, pentru a veni în sprijinul celor interesați să-și perfecționeze abilitățile în endoscopie digestivă pe model animal și ecografie morfologică fetală.

De asemenea, sunt programate întâlniri plenare cu discutarea unor teme comune gastroenterologia, obstetrica și ginecologia, diabet și boli de nutriție, dar și transmisii live din Centrul de Gastroenterologie, Centrul de Simulare Ginecologie și Centrul de Simulare Diabet și Nutriție.

„O noutate anul acesta este crearea unor oportunități pentru tinerii medici, cercetători și rezidenți. Pentru că ne dorim să vină alături de noi în cercetarea universitară cei mai buni și dorim să îi încurajăm și să-i susținem, introducem în Craiova Connects două sesiuni ce se vor desfășura sub forma unor competiții: una a tinerilor specialiști și cea de-a doua a rezidenților”, transmite sursa citată.

Ambele vor aduce premii precum susținerea integrală a participării tinerilor cercetători la congrese internaționale, dar și crearea oportunității de a practica alături de un specialist ales (https://www.craiovaconnects.org/news-feed/).

Conceptul Craiova Connects a fost lansat anul trecut, de Ziua Mondială a Sănătății.

„S-au reunit atunci la Craiova cei mai importanți specialiști din trei specialități medicale: Gastroenterologie, Reumatologie și Dermatologie. Au fost trei zile de lucru intens, cu aproximativ 500 de participanți on site și peste 1000 de participanți online”, informează UMFCV.

Etichete: Craiova Connects universitatea de medicina si farmacie din craiova Hands on training

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.