Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Edoxaban pentru protezele valvulare biologice

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 17 aprilie 2020

Studiul ENAVLE, prezentat recent la Congresul Internaţional de Cardiologie, a fost primul studiu randomizat care a comparat eficienţa unui anticoagulant oral nonantivitamină K, precum edoxaban, cu a warfarinei, la pacienţii cu intervenţii pe valvele cardiace.

În acest studiu au fost incluși 220 de pacienţi la care s-a practicat înlocuire sau reparare valvulară (aortică, mitrală sau o ambelor). Ei au primit fie edoxaban (60 mg pe zi sau 30 mg pe zi pentru cei cu clearance al creatininei de 30-50 ml/min/1,73 m2 sau cu greutate corporală sub 60 kg), fie warfarină (doză ajutată pentru a obţine un INR între 2 și 3), pentru o perioadă de trei luni.

poza 4

Studiul a indicat că edoxaban nu este inferior warfarinei ca efect anticoagulant în această situaţie, însă sunt necesare studii mai mari care să dovedească eficienţa și necesitatea acestor anticoagulante în acest context clinic. Privind siguranţa tratamentului, au fost înregistrate trei sângerări majore în grupul cu edoxaban, două gastrointestinale și una pericardică, faţă de un singur eveniment, de hemoragie intracraniană, apărut în grupul cu warfarină.

Etichete: Edoxaban proteze valvulare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.