Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Eficacitate vaccinală inferioară

Viața Medicală
Dr. M. C. vineri, 15 aprilie 2011

   Numărul 11 din BASIC (Buletinul de actualităţi săptămânale al Institutului Cantacuzino) semnalează două studii preliminare asupra eficienţei vaccinurilor gripale pentru sezonul 2010– 2011 în Europa. Potrivit acestora, vaccinul gripal trivalent folosit în acest sezon a fost mai puţin eficient împotriva virusului H1N1-2009 faţă de vaccinul monovalent H1N1-2009 din sezonul anterior. (...)

   Numărul 11 din BASIC (Buletinul de actualităţi săptămânale al Institutului Cantacuzino) semnalează două studii preliminare asupra eficienţei vaccinurilor gripale pentru sezonul 2010– 2011 în Europa. Potrivit acestora, vaccinul gripal trivalent folosit în acest sezon a fost mai puţin eficient împotriva virusului H1N1-2009 faţă de vaccinul monovalent H1N1-2009 din sezonul anterior.
   Primul studiu preliminar, efectuat în şapte ţări europene – printre care şi România – participante la proiectul I-MOVE (Monitorizarea eficienţei vaccinului gripal în Europa), a constatat că eficienţa vaccinului împotriva tuturor tulpinilor izolate de la 1.671 de pacienţi este de 42,3%, mai mică decât a vaccinului folosit în sezonul anterior.
   Al doilea studiu preliminar, realizat în Spania pe un număr de 1.061 de pacienţi, a constatat o eficienţă de 49% pentru H1N1 a vaccinului trivalent din acest an, sub cea de 75% a vaccinului monovalent de anul trecut.
   Deşi estimările finale nu vor fi disponibile decât la încheierea sezonului, printre posibilele explicaţii ale scăderii eficacităţii se numără driftul antigenic al virusului H1N1 sau indicaţiile de vaccinare diferite în cele două sezoane.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.