Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Eficienţă susţinută de cifre

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 25 februarie 2011

   Performanţa a fost cuvântul-cheie ce a caracterizat bilanţul prezentat la 17 februarie a.c., de dl prof. dr. Dimitrie Nanu, şeful Maternităţii Caritas, în prezenţa dlui dr. Bogdan Jansen, managerul spitalului, şi a medicilor angajaţi ai Clinicii Obstetrică-ginecologie şi ai Secţiei de nou-născuţi din spitalul bucureştean pus de MS pe „lista neagră“ a unităţilor ce vor fi desfiinţate. (...)
  

   Performanţa a fost cuvântul-cheie ce a caracterizat bilanţul prezentat la 17 februarie a.c., de dl prof. dr. Dimitrie Nanu, şeful Maternităţii Caritas, în prezenţa dlui dr. Bogdan Jansen, managerul spitalului, şi a medicilor angajaţi ai Clinicii Obstetrică-ginecologie şi ai Secţiei de nou-născuţi din spitalul bucureştean pus de MS pe „lista neagră“ a unităţilor ce vor fi desfiinţate.
   Contractul încheiat cu CASMB pentru 2010 a fost realizat în proporţie de 96,47%. S-au contractat 9.818 externări şi s-au raportat 9.471 de cazuri rezolvate pentru spitalizare continuă şi 2.780 de cazuri cu spitalizare de zi. A fost trecută în revistă activitatea din Clinică de la: camera de gardă, Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, ATI, cabinetele de colposcopie şi citodiagnostic, ecografie, planificare familială.
   La camera de gardă, s-au efectuat 9.490 de internări, 2.780 de internări de o zi, 3.656 de consultaţii cu tratament ambulatoriu, înregistrându-se 218 refuzuri. Numărul de gravide internate a fost de 6.986, iar numărul de naşteri – 2.549, din care spontane – 1.250, operaţii cezariene – 1.299. Cele mai frecvente indicaţii ale operaţiei cezariene au fost: uter cicatricial (235), suferinţă fetală acută (196), proba de travaliu negativă (165), disproporţie cefalopelvică (113), lipsă de declanşare a travaliului (109), prezentaţie pelviană la primipară (93) etc. Nu s-au înregistrat naşteri la domiciliu, nici decese materne.
   La secţia Neonatologie, au fost înregistraţi 294 de prematuri, din care au decedat 10. Durata medie de spitalizare a fost 3,8 zile pentru normoponderali, 22,2 zile pentru prematuri şi 6,34 zile la terapie intensivă, înregistrându-se un total de zile de spitalizare de 6.269 (normoponderali), respectiv 1.394 (prematuri) şi 3.412 (TI).
   În ceea ce priveşte activitatea ginecologică, totalul internărilor a fost de 2.504 de ginecopate, din care: cu boală inflamatorie pelvină – 604, distrofie chistică ovariană – 111, uter fibromatos – 729, metroragii – 566, avort incomplet – 817, sterilitate – 255 etc. Din cele 1.015 biopsii de col şi endometru, în 119 cazuri
s-a confirmat diagnosticul de neoplasm. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.