Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Emilian Popovici: respectând măsurile referitoare la COVID ne salvăm concediul

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 4 august 2022, ora 11:58

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a explicat că populația țării noastre trebuie să respecte în continuare câteva măsuri simple pentru a se proteja de o infecție cu SARS-CoV-2.

Dr. Emilian Damian Popovici este nu doar vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie (SREPI), ci și profesor al disciplinei de Epidemiologie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Am stat de vorbă recent cu el, în contextul creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 în țara noastră. 

Emilian Popovici: variantele de SARS-CoV-2 din prezent sunt extrem de transmisibile 

subvariante omicron

Epidemiologul a precizat că își dorește să sfătuiască oamenii în această perioadă când este extrem de important să ne protejăm de o eventuală infecție cu noile variante ale SARS-CoV-2. 

Subvariantele Omicron, de cinci ori mai contagioase 

Unii consideră că dacă le vorbești de măsuri, automat le strici concediul. Eu spun că, dacă ne readucem aminte de măsurile arhicunoscute, respectiv purtatul măștii în spațiile închise și aglomerate, chiar în spațiile deschise foarte aglomerate, igiena mâinilor, distanțarea față de persoanele care prezintă semne evidente de boală, rezerva de a mai frecventa colectivitatea pentru cei care ei prezintă semne de boală, (...) ne salvăm concediul”, a declarat dr. Emilian Popovici (foto) pentru Viața Medicală. 

Emilian-Popovici

El a subliniat, în același timp, că trebuie să ne protejăm și pe noi, trebuie să-i protejăm și pe cei din jurul nostru.

Dacă apelăm la aceste măsuri, nu numai că nu ne stricăm concediul, eu zic că îl salvăm. Pentru că în momentul în care ne infectăm, garantez că acel concediu este compromis. Dacă luăm niște măsuri, s-ar putea ca acestea să fie salvatoare, să nu ne infectăm și să ne salvăm și concediul.  Eu recomand oamenilor să respecte măsurile în condițiile pe care le-am precizat și (...) să nu aștepte neapărat ca o autoritate sau alta să le spună ce au de făcut. Dorința de a-și proteja propria sănătate ar trebui să fie cea care să le spună permanent oamenilor ce au de făcut.”, a conchis vicepreședintele SREPI. 

Etichete: Emilian Popovici vicepresedinte emilian popovici societatea romana de epidemiologie pacienti covid masuri sanitare covid masuri pandemie masuri anticovid masca covid utilizare masca igiena mainilor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.