Newsflash
Știri

Empty Classroom. Campanie de strângere de cărți și rechizite noi

de Dr. Laura Davidescu - sept. 9 2021
Empty Classroom. Campanie de strângere de cărți și rechizite noi

Toți cei ce doresc să doneze cărți (noi sau second-hand) sau rechizite (noi) sunt așteptați în zece malluri din țară, unde voluntarii World Vision colectează donații pentru ajutorarea copiilor defavorizați.

Conform celor mai recente statistici World Vision, 25% dintre copii nu au acces întotdeauna la rechizitele de care au nevoie la școală. În 2020, 4 din 10 părinți nu au mai cumpărat rechizitele și cărțile necesare pentru copii, pentru a face economii.  Cifrele practic s-au dublat față de 2018, când 21% dintre părinți spuneau că au cumpărat mai puține cărți copiilor lor. De asemenea, dacă în 2018, 84% dintre respondenți afirmau că au întotdeauna suficiente cărţi și rechizite pentru școală, în 2020 procentul a scăzut la 74%.

Empty ClassroomÎn acest context, organizația World Vision a dat ieri, 8 septembrie 2021, startul unei campanii de donații de cărți, rechizite și bani în favoarea copiilor defavorizați.

Toți cei care doresc să doneze o pot face fizic, aducând cărți noi sau folosite sau rechizite noi la centrele de colectare amenajate în zece centre comerciale din țară. De asemenea, se pot face și donații în banii, prin SMS.

Campania de donare de cărți și rechizite are loc în perioada 8 – 28 septembrie, în următoarele malluri: Mega Mall București, Promenada Sibiu, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Piatra-Neamț, Shopping City Satu-Mare, Shopping City Târgu-Mureș.

„Pentru copiii din aceste medii vulnerabile, lipsa de cărți se traduce dincolo de prezentul imediat și înseamnă, de cele mai multe ori, o șansă pierdută la un viitor mai bun, mai performant și mai stabil financiar. Ne dorim să venim în întâmpinarea acestei situații și, alături de World Vision România și cu ajutorul clienților noștri să aducem o alternativă pentru noile generații de copii din mediile defavorizate“ declară Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

Am întâlnit odată un băiețel, într-o familie foarte săracă, cu 7 copii, la care mergeam cu mesajul că este esențial să citească, să învețe, să meargă la școală. La început i-am dus cărți, dar ulterior am primit mesajul de la colega mea din comunitate: >. Pentru aceşti copii, cărţile, educaţia reprezintă cu adevărat singura şansă. Ne bucurăm enorm că alături de parteneri responsabili precum NEPI Rockcastle reuşim să aducem speranţă în vieţile acestor copii. Împreună putem cu adevărat schimba generaţii”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Campaniei Empty Classroom s-au alăturat și personalități publice precum: Laura Cosoi, Oana Cuzino sau Connect-R. Aceștia și-au arătat suportul donând cărți și rechizite și împărtășind povești despre cărțile preferate din copilărie. 

Laura Cosoi si dr Oana Cuzino
Actrița Laura Cosoi și dr. Oana Cuzino, ambasadoarele campaniei Empty Classroom, au donat cărți pentru copii la Mega Mall.

 

În București, găsiți spațiul special amenajat pentru donații în Mega Mall, nivel -1, lângă magazinul Sportissimo.

Connect-R
Muzicianul Connect-R a donat un exemplar al Bibliei pentru copii.

 

Citește și:

Artiștii vin în sprijinul bolnavilor fără posibilități

Galantom: Românii au donat, în izolare, bani pentru spitalele din linia întâi 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe