Newsflash
Știri

Enayati Medical City, operațional în câteva luni

de Dan Dumitru MIHALACHE - aug. 21 2020
Enayati Medical City, operațional în câteva luni

Ministrul Sănătăţii a vizitat miercuri șantierul viitorului complex Enayati Medical City, unde a susţinut și o conferinţă de presă.

vizita de lucru

Cu această ocazie, ne-a declarat că este deschis pentru tot ceea ce înseamnă investiţie în sectorul medical, fie că este public sau privat, pentru că „uneori sistemul privat poate fi un exemplu pentru sistemul public”.

„Suntem aici tocmai pentru a dezvolta pe viitor orice colaborare care este în interesul sănătăţii cetăţeanului român. Este o investiţie mare, o investiţie care asigură un suport pentru tot ceea ce înseamnă patologie oncologică”, a declarat dr. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, în cadrul conferinţei de presă organizată cu această ocazie.

El a mărturisit, pentru Viaţa Medicală, faptul că l-a impresionat ceea ce a văzut aici și speră ca „la sfârșitul anului acesta - începutul anului viitor să vedem un centru medical de excepţie, un hub medical care să poată veni în sprijinul a tot ce înseamnă patologie și a tot ce înseamnă patologie oncologică în primul rând, în contextul în care sănătatea românului are nevoie de îngrijire pentru această patologie din ce în ce mai mult în ultima perioadă”.

Demnitatea vârstnicului, la loc de frunte

Doctorul Wharga Enayati, promotorul acestui proiect, a declarat că este vorba, probabil, de cel mai mare proiect medical construit în România după 1989, în privat sau stat: „Este un proiect unic, după mine, și pe plan european, pentru că îmbină și integrează mai multe funcţii la un loc. În România, este unic pentru că va fi un spital de oncologie integrat, cu toate serviciile în același loc, de la medicină nucleară, radioterapie, PET-CT, imagistică, chimioterapie, chirurgie – cu șase săli de chirurgie. (...) În afară de toate acestea, complexul va avea 60 de cabinete ambulatorii (...) pentru toate specialităţile, care deservesc parţial complexul, dar este deschis și pentru majoritatea bucureștenilor și nu numai”.

        Va exista, în cadrul complexului, o zonă rezidenţială pentru vârstnici, un spital de geriatrie și recuperare și un spital de oncologie, realizat în colaborare cu Monza. „Vreau să creștem demnitatea vârstnicilor (...). Deși nu este un proiect foarte profitabil, sper să îl ducem cu bine până la capăt. Vârstnicul care este în rezidenţialul de aici are toată liniștea necesară. Dacă are nevoie de orice serviciu, îl are în clădire, iar dacă are o urgenţă, este preluat imediat și transferat inclusiv la terapie intensivă”, a explicat doctorul Enayati. Potrivit acestuia, există aici inclusiv o sală de conferinţe pentru 200 de persoane, care „va avea un rol educaţional”.

Complexul are 35.000 de metri pătraţi și este construit pe șapte nivele. Investiţia totală se ridică la suma de 60 de milioane de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe