Newsflash
Știri

Episoade informative, în online, pentru pacienții cu scleroză multiplă

de Florentina Ionescu - oct. 20 2021
Episoade informative, în online, pentru pacienții cu scleroză multiplă

Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple anunță că în curând va debuta în mediul online sezonul de întrebări și răspunsuri intitulat „Pacientul cu Scleroză Multiplă întreabă, specialiștii răspund”.

Sezonul „Pacientul cu Scleroză Multiplă întreabă, specialiștii răspund” va avea loc în perioada 21 octombrie - 20 decembrie 2021, iar episoadele vor fi difuzate o dată la trei zile, se arată într-un comunicat transmis redacției. Seria de episoade online este organizată de Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple cu sprijinul Merck România și Roche România. 

episod online scleroza multipla
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels

Mâine, 21 octombrie, de la ora 18:00, pe canalele de Facebook și YouTube ale Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple va fi difuzat online episodul pilot.

În acest episod se va prezenta formatul sezonului, iar cele mai interesante trei întrebări vor fi adresate medicului neurolog Ovidiu Tudor, și discutate. 

Vor urma două sezoane, a câte 10 episoade de tip întrebare - răspuns, cu medici specialiști din domeniul neurologiei, ORL, oftalmologiei, stomatologiei, sexologiei. Întrebările vor fi puse de președintele asociației Învingătorii Sclerozei Multiple, Simona Tănase.

„Boala cu o mie de fețe”

Scleroza Multiplă este o boală neurologică responsabilă de a doua cauză de dizabilitate la tineri și apare când sistemul imunitar atacă învelișul celulelor nervoase (teaca de mielină) din creier, măduva spinării și nervii optici, provocând inflamații și daune ulterioare.

Ea este numită și „boala cu o mie de fețe”, „boala cameleon” sau „boala cu fața ascunsă” din cauza numărului mare de semne și simptome pe care le poate avea un pacient la debutul bolii sau pe parcursul vieții.

În lume, în jur de 3 milioane de oameni sunt diagnosticați cu Scleroză Multiplă. În România, boala afectează peste 12.500 de persoane, dintre care 70% sunt femei. În fiecare an sunt diagnosticate 965 de cazuri noi, în timp ce 74 de pacienți pierd lupta cu boala. Un pacient cu scleroză multiplă trăiește, în medie, cu zece ani mai puțin decât o persoană sănătoasă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe