Newsflash
Știri

Erasmus – un sfert de secol

de Dr. C. M. - feb. 8 2012
Erasmus – un sfert de secol
Programul de schimb de studenţi al Uniunii Europene, care poartă numele filosofului olandez Erasmus, sărbătoreşte în acest an a 25-a aniversare. Din 1987, când includea 11 ţări, şi până în prezent, când reuneşte cele 27 de state membre UE, Croaţia, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Turcia, programul Erasmus a oferit perioade de studiu sau de stagiu pentru aproape trei milioane de studenţi. „Erasmus este una dintre marile poveşti de succes ale UE: este programul nostru cel mai cunoscut şi mai popular. Schimburile Erasmus permit studenţilor să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limbi străine şi să dezvolte competenţe precum capacitatea de adaptare, care le îmbunătăţesc perspectivele de ocupare a unui loc de muncă“, a declarat dna Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret. Manifestările dedicate în acest an jubileului programului au fost lansate la 30 ianuarie şi se vor desfăşura sub deviza „Erasmus: 25 de ani de schimbare de vieţi şi deschideri de orizonturi“. În anul universitar 2011/2012, peste 250.000 de studenţi vor beneficia de pe urma acestui program. Cele mai populare destinaţii printre studenţi sunt preconizate a fi Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania şi Italia, în timp ce ţările care trimit cei mai mulţi studenţi în străinătate vor fi cel mai probabil Spania, Franţa, Germania, Italia şi Polonia. UE a alocat aproximativ trei miliarde euro pentru Erasmus pentru perioada 2007–2013.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe