Newsflash
Știri

EuroMelanoma Day 2012

de Dr. Maria DRAGOTĂ - mai 2 2012
EuroMelanoma Day 2012
   Cu prilejul Zilei europene pentru depistarea melanomului, ajunsă la a şaptea ediţie, Societatea Română de Dermatologie (SRD) derulează, sub egida Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie, în perioada 27 aprilie – 30 mai a.c., o amplă campanie de informare, în care vor fi angrenaţi peste 300 de medici dermatologi din întreaga ţară.
   Conferinţa de presă de azi, ce deschide campania, este prezidată de prof. dr. Călin Giurcăneanu, preşedintele SRD, dr. Alin Nicolescu, secretar general SRD, şi prof. dr. Joseph Pace (Malta) şi abordează depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat.Alte subiecte discutate: incidenţa principalelor afecţiuni dermatologice la adulţi şi copii în România, deficitul de medici dermatologi cu care se confruntă medicina românească, amploarea exodului medicilor români din ultimii ani.
   Campania cuprinde şi un screening cutanat gratuit, la 30 mai a.c., pentru depistarea leziunilor precanceroase sau a cancerelor cutanate. În baza programărilor efectuate la o linie telefonică gratuită, disponibilă în perioada 7–11 mai a.c., cei interesaţi vor fi consultaţi şi informaţi asupra expunerii exagerate la radiaţiile ultraviolete, iar medicii vor completa un chestionar standard european, în baza căruia se va realiza o statistică la nivel naţional şi internaţional.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe