Newsflash
Știri

Europa unită împotriva sărăciei

de - ian. 29 2010
Europa unită împotriva sărăciei

Joi, 21 ianuarie a.c., la Madrid, în prezenţa dlor José Manuel Durăo Barroso, preşedintele Comisiei Europene, şi José Luis Rodriguez Zapatero, premierul Spaniei, a fost deschis oficial Anul european 2010 de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale, plasat sub sloganul: „Stop sărăciei acum!“. (...)

    Aproape 80 de milioane de europeni – 17% din cetăţenii Uniunii Europene – trăiesc, în zilele noastre, sub pragul sărăciei. Cu toate că majoritatea cetăţenilor consideră că guvernul naţional este principalul responsabil în această privinţă, 74% din cetăţeni aşteaptă totodată ca Uniunea Europeană să îşi asume un rol important în rezolvarea acestei probleme sociale, cu implicaţii profunde în viaţa comunităţii.
   Anul european 2010 are drept obiectiv sensibilizarea, faţă de cauzele şi consecinţele sărăciei în Europa, atât a actorilor-cheie – guvernele statelor membre UE şi partenerii sociali –, cât şi a publicului larg. În plus, se urmăreşte mobilizarea generală în lupta împotriva sărăciei, promovarea integrării sociale şi a incluziunii, dar şi încurajarea adoptării de obiective clare în elaborarea de politici europene şi naţionale pentru lupta împotriva sărăciei şi excluziunii sociale – obiective legate indisolubil de sănătatea indivizilor.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe